En behandling med kropsterapi

Generelt

Hver behandling med kropsterapi starter med en kort samtale, hvor behov og ønsker afdækkes. Selve behandlingen består som regel af en individuel sammensætning af de beskrevne behandlingsformer. Under behandlingen ligger du afslappet påklædt på en briks, mens jeg løsner op for spændinger og blokeringer med små nænsomme og næsten umærkelige tryk, stræk og vrid.

En behandling med kropsterapi behøver ikke at have baggrund i et problem, men kan også modtages som led i en forebyggende behandling og for generel velvære.

En indledende samtale

Den indledende samtale er et samarbejde mellem dig og mig om at nå ind til, hvad der synes at være dit største problem lige nu, og hvad du ønsker, skal træde i stedet, når din krop har givet slip og du er parat til at lade forandring komme ind i dit liv. Hvis ikke du har et ønske om en bestemt behandlingsform, vil jeg foreslå, hvad jeg føler kommer omkring problemet på den mest effektive måde.

Kropsterapi

Under selve behandlingen med kropsterapi vil jeg løbende spørge ind til, hvordan de forskellige teknikker føles og hvad du oplever. Det gør jeg for at sikre mig, at du får den tid og den støtte, din krop har brug for for at komme i balance igen og genvinde sin styrke.

Behandlingen er således et samarbejde. Det er dig, der bedst ved, hvordan det er at være dig – hvordan du oplever dig selv og din krop – og hvad du har allermest brug for for at komme i balance med dig selv og i dit liv. Det er min opgave at stille mig til rådighed på en sådan måde, at denne proces kan blive inviteret ind og understøttet bedst muligt.

– Kropsterapi som et samarbejde

At der er tale om et samarbejde er meget vigtig, både for at jeg kan afstemme mig efter, hvad du har brug for og hvad du kan klare fysisk og psykisk lige nu, og for at du kan erkende, at du og din deltagelse i arbejdet er afgørende for processen med at bringe større velvære, ro og glæde ind i din tilværelse.

For i sidste ende bærer vi alle selv ansvaret for, hvordan vi har det, hvordan vi oplever os selv, andre mennesker og tilværelsen i sin helhed, og det er vigtigt at huske på, at vi derfor også selv er den, der har magten til at kunne gøre noget for at ændre på det. Din beslutning om at arbejde med mig og give slip på gamle mønstre og energier og give plads til forandring er med andre ord en væsentlig del af behandlingen og af at få det bedre.

Har du lyst til at gå bevidst ind i arbejdet med de dybereliggende psykiske lag, som kropsterapien måtte komme i berøring med, er der rum til at gå ind i dette. Du kan også vælge blot at tage imod og nyde den dybe afslappende og meditative tilstand, som behandlingen bevirker. I alle tilfælde vil behandlingen blive afstemt efter, hvad jeg fornemmer dit system som helhed har brug for og er klar til at give slip på.

En afsluttende opfølgning

Behandlingen afsluttes med en kort opfølgning på, hvordan du har det, hvor du er i din proces og hvad du kunne tænke dig, som dit næste skridt.

“You never know what’s around the corner.
It could be anything. Or it could be nothing.
You keep putting one foot in front of the other,
and then one day you look back
and you’ve climbed a mountain”
– Tom Hiddleston