Hvorfor vælge en psykolog?

Hvorfor vælge en psykolog?

Hvorvidt man skal vælge en psykolog, en autoriseret psykolog, en psykoterapeut eller en psykiater som samtalepartner kan være svært at finde ud af, hvis ikke man har kendskab til de forskellige uddannelser.

Psykologer er ansvarlige for en etisk og faglig standard

Overordnet kan man sige, at der findes mange former for psykoterapeutuddannelser og at alle mennesker har lov til at kalde sig psykoterapeut.

Kun en psykolog, som har en kandidatgrad i psykologi, kan kalde sig psykolog. Det er altså en beskyttet titel, som dækker over en standardiseret og internationalt godkendt uddannelse som sikrer, at der arbejdes på et videnskabeligt, forskningsbaseret grundlag. Det er din sikkerhed for, at du bruger en terapeut, der er ansvarlig for en etisk og faglig standard.

Psykologer er uddannet og trænet i læren om psyken

En autoriseret psykolog har desuden gennemgået en minimum 2-årig praktisk videreuddannelse efter kandidateksamen.

Autorisationsordningen sikrer et højt psykologfagligt niveau, idet psykologer under denne videreuddannelse bliver vurderet og modtager vejledning på deres praktiske arbejde af mere erfarne psykologer.

En psykiater er en læge med speciale i psykiatri. I modsætning til psykologen kan psykiateren udskrive medicin og kombinere den med samtaler. Du kan ikke få medicin ved en psykolog. Til gengæld er psykologer uddannet og specialiseret i at lave samtaleterapi.

Din læge vil vide, om du skal henvises til en psykiater, og bliver du henvist, kan det være en god ide efterfølgende at kombinere din behandling ved psykiateren med samtaleterapi ved en psykolog.