Samtaler og terapiforløb

Samtale som redskab

Tanken bag samtaleterapi er, at vi mennesker, med samtalen som redskab, kan skabe indsigt, udvikling og forandring. Det er ikke psykologen, der skaber forandring men psykologen støtter processen. Kun du kan skabe forandringer i dit liv.

Under den første samtale lærer vi hinanden bedre at kende og finder ud af, om vi kan arbejde sammen. Kemi er en underfundig størrelse, og det er vigtigt, at du føler dig tryg, og at du har tillid til mig. Samtidig danner jeg mig et indtryk af dine ressourcer og vanskeligheder, og hvordan vi kan arbejde videre sammen.

Afdækning af behov

Vi vil undersøge og afklare, hvad der har bragt dig her, og hvad du ønsker at arbejde med. Om det du har brug for er nogle afklarende samtaler, for eksempel i forbindelse med en større beslutning, hvor du ønsker støtte til at blive mere bevidst om, hvad der rør sig i dig. Eller et terapiforløb af kortere eller længere varighed, hvor du går dybere ind i processen af at udforsker og være nysgerrig på forskellige sider af sig selv.

Holde fokus

I det efterfølgende terapiforløb er det mit ansvar at sørge for, at samtalerne koncentrere sig om det, du har sat dig for at arbejde med og således at støtte dig i at holde fokus. Hvis dine ønsker eller mål ændrer sig under vejs, efterhånden som du lærer dig selv bedre at kende, kan terapiens fokus til enhver tid ændres efter behov.

Træning i nærvær

Som et vigtigt led i det terapeutiske arbejde kan jeg ind imellem de enkelte samtaler foreslå dig, at være opmærksom på konkrete situationer, mønstre i din måde at behandle dig selv, andre eller andet, som er relevant for det, du har valgt at sætte i fokus. Efterhånden som du finder styrke og tillid til processen, kan jeg også foreslå dig at gøre små øvelser i forhold til at tilegne dig en ønsket adfærd.

Samtaleforløbets varighed afhænger af din konkrete problemstilling, dine ønsker og behov.

“Lykken afhænger ikke af at få andre menneskers anerkendelse
– den afhænger af at få din egen anerkendelse” – Ukendt